fredag den 14. januar 2011

Lykke 2 og 3

Navnet Lykke Leth
Skal det forståes som let lykke eller kan det være nærmere lykkeligt? Sandsynligvis førstenævnte, men sidstnævnte kunne sagtens være sådan man kom i tanke om det...

Interessante ord og vendinger
Det er usundt at arbejde, når man spiser og alle måltider er hellige er ordsprog, jeg ikke har kunnet finde ellers.
at være i ens alfaniveau - Alfaniveau er et af mange andre niveauer, der bruges i meditation. Der findes et forsøg på at forsøg på at forklare dem her. Alfaniveauet er etandet sted blevet beskrevet som underbevidstheden. Rækkefølgen virker ulogisk.
På et tidspunkt er der en, der snakker med en anden om, hvordan de har haft kemi sammen. Jeg kendte ikke selv dette udtryk i denne form før og tænkte over undervisning. Det var selvfølgelig en anden måde at sige, at der er kemi mellem ng..

Japanere kan ikke kende forskel på l'er og r'er
Ja - men det er nok nærmere erection, der bliver election, fordi den omtalte lyd minder mere om vores (eller engelsktalendes?) l-lyd. På dansk minder den mest om norsk og svensk tungespids-r.

Au pair-pigen Ada
viser sig i fortraileren til afsnit 4 at være fra ukraine - det passer bedre med det lydlige end det polske, og det bliver til Я їжджу на коні. Da det er fundet ved at indtaste I ride (on) a horse i Google translate, tvivler jeg noget på verbet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar